Vår blogg handlar om kennlar, hunduppfödare och om våra favoritraser pinscher och dvärgpinscher. Vi har stor erfarenhet av både hunduppfödning och av de här raserna. Det gör att vi kan ge dig som är intresserad av hundar riktigt bra kunskaper.

Småhundar och deras popularitet

Överlag räknas pinscher som en småhund och de har blivit allt mer populära under de senaste åren. Det har också medfört att oseriösa uppfödare och smugglare har dykt upp på marknaden. Vi kan inte nog varna för de här sakerna. Att köpa en smuggelhund för att det är synd av den kan sluta med riktiga tråkigheter. För det första kan det sluta med att hunden blir sjuk, eller att man rent av får avliva den. Det kan också visa sig att hunden egentligen inte är renrasig.

Information för dig som gillar hundar

Här på bloggen ger vi dig alla råd du kan tänkas behöva oavsett om du har hund, vill skaffa en sådan eller om du bara gillar hundar. Du får också veta mer om hur man driver en kennel, och om olika sjukdomar som kan drabba hundar, oavsett om du har en kennel eller inte.

Det är inte helt lätt att ha koll på allt man behöver kunna för att skaffa hund. Här ger vi dig tips du kan ha stor nytta av, även om du i dagsläget inte har en egen hund. Dessutom kan du läsa mer om hundrasen pinscher för att förbereda dig än mer inför ett eventuellt hundköp, eller inför besök på en kennel.