Välkommen!

Hej och välkommen till kennelquebec!

Här kan du läsa mer om det mesta du kan tänka dig som rör hundraserna pinscher och dvärgpinscher. Du kan också läsa mer om kennlar och hunduppfödning överlag, samt om vad du behöver veta om du vill skaffa en hund.

Att skaffa hund

Här på sajten kan du bland annat läsa mer om hur det går till att skaffa hund. Du får veta mer om vad du behöver tänka på, och om vad du bör ha koll på när du ska välja en kennel. Du kan också läsa mer om hur det går till att starta upp en kennel, och om olika sjukdomar som kan drabba hunden samt om hur man behandlar dem.

Välja en pinscher

Det finns flera anledningar till att man väljer just en pinscher. Det är både en bra hund att träna tillsammans med, och en bra vakthund. Dessutom är den duktig på att vakta. Men det är också viktigt att tänka på att hunden kräver en hel del stimulans och motion. Om en pinscher inte sysselsätts hittar den snabbt på egna saker att göra och det uppskattar inte ägaren alltid. Här kan du läsa mer om vilka arbetsuppgifter hunden kan ha, och om vilka träningsmetoder som passar.

Pinscherns historia

Om du vill veta mer om pinscherns historia har du kommit helt rätt. Här kan du läsa mer om vad pinschern har använts till historiskt sett, om hur dess ursprung ser ut och om hur rasens utveckling sett ut under de senaste åren. Att få veta mer om rasens historia kan göra att man blir lite mer förberedd på vad som egentligen krävs av hundens ägare. Ofta brukar hunduppfödare och kennelägare vara noga med att tala om att pinschern kräver en del sysselsättning och det här helt enkelt både för hundens och för den nyblivne hundägarens skull.